galopp.ro » Pegasus Sportklub » Híreink
Magyar
Română
2024 szeptember 16. hétfő
2009.02.27 07:40 Kor: 16 Év

Karácsonyi ünnepség a Galopp egyesületnél

Kategória: Hírek

 

A Galopp lovasegyesület vasárnap (2008.12.21) tartotta karácsonyi ünnepségét az egyesület telepén. A rendezvény 11 órától kezdődött, az ünneplést lovasbemutatóval és díjlovaglással kötötték egybe.

Az egyesület gyermektagjai karácsonyfát díszítettek, majd Papp Fejér Boglárka és testvére, Áron gitáron és hegedűn játszott ünnepi dalokat. Ezt követően dr. Boér Noémi, az egyesület vezetője éves beszámolójában a 2008–as év anyagi és erkölcsi sikereit ismertette. Az egyesület telepe új csűrrrel bővült, a fedeles pályájuk bővült, valamint ajtóval látták el azt. A szabadtéri pályán utcai lámpákat szereltek fel azért, hogy a lovastornát gyakorló gyerekek napszaktól független áldozhassanak kedvenc elfoglaltságuknak. Októberben nemzetközi versenyhevedert vásárolt az egyesület. A gyerekek érdemeiről tanúskodik az a 19 érem, amelyet idén nyertek magyaroszági bajnokságokon, diákolimpián és nemzetközi versenyeken. Az egyesület és a versenycsapat vezetője a versenyek előtt és után kulturális kirándulásokat is szervezett a kicsiknek Budapesten, illetve a versenyeknek otthont adó városokban. A csapat létszáma megnégyszereződött az idei évben.

Ajándékozás és bemutató

Ezt követően a gyerekek átadták egymásnak az ajándékaikat, de az egyesülettől is kaptak édesség - csomagot. Végül, mindenki örömére előtérbe került a lovaglás. Varga Csenge és Schwarzkopf Renate, illetve Boér Blanka és Ilyés Florin díjlovas pas de deux–ot mutatott be, majd lovastorna bemutatóval szórakoztatták a jelenlévőket. Tervek szerint az egyesület a februári vakációban síeléssel egybekötött vakációra viszi a gyerekek az ausztriai Taupliztbe, a nyári vakációra pedig „windsurf”–öt szerveznek Horvátországba. Boér Noémi szerint a legfontosabb, hogy a gyerekek mozogjanak, mivel „minden gyermeknek jár egy óra sport”. A kirándulások során pedig az együttlét a fontos, és a legfőbb, hogy változatos, új dolgokat próbáljanak ki egy csapatként. Persze jövőre sem marad el a díjugrató és díjlovas versenyeken való részvétel, és a csapat létszámát is szeretné tovább növelni az egyesület. Tervezik ugyanakkor egy multifunkciónális pálya vásárlását és azt, hogy egy új lovasközpontot hoznak létre Atyában.

Németh Tünde