galopp.ro » Clubul Sportiv Pegasus » Ştiri
Magyar
Română
joi, 19 septembrie 2024
17.11.2009 01:15 Age: 15 Ani

Campionatul Naţional de Voltije 2009

Category: Hírek

Autor: Boér Noémi

La iniţiativa Asociaţiei Sportive Galopp din Satu Mare, Federaţia Ecvestră Română a infiinţat în acest an disciplina de voltije. Voltija este un sport ecvestru în cadrul căreia sportivii execută un ansamblu de exerciţii acrobatice pe cal. În ziua de 7 noiembrie 2009, Asociaţia Galopp din Satu Mare a organizat la Urziceni primul Campionat Naţional de Voltije.

 

La acest concurs s-au înscris concurenţi de la patru cluburi sportive, respectiv Drosera din Urziceni, Pegasus din Satu Mare, Incitato din Cluj-Napoca şi Soskuti Manok din Ungaria. În categoria avansaţi peste 12 ani pe locul 1. s-a clasat Boer Blanka şi pe locul 2. Sami Zsuzsa. În categoria avansaţi sub 12 ani locul 1. a fost obţinut de Boer Julia iar locul 2. de Pap Alex. În ambele categorii avansate concurenţii au prezentat exerciţiile obligatorii în galop, iar cele libere în trap. În categoria cadeţi rezultatele au fost după cum urmează: fete 1. Szabó Eszter, 2. Cîrnat Alexandra, 3. Bertics Betty, 4. Ármos Eszter, băieţi: 1. Opre Mihnea, 2. Boér Erik, 3. Papp Fejér Áron. Rezultatele categoriei şcolari: 1. Veszprémi Krisztina, 2. Albi Alexandra, 3. Kis Laura, preşcolari: 1. Gábriel Nikolett, 2. Szabó Botond, 3. Mihiş Antonia , 4. Lupcsa Alex.

Titlu de Campion Naţional a fost descernat în categoriile avansaţi şi echipă, toate trei titluri fiind obţinute de sportivi sătmăreni. Gazda concursului a fost Clubul Sportiv Drosera din Urziceni. Funcţia de arbitru principal al concursului a fost înplinit de doamna Mariana Mosei, preşedintele Colegiului de Arbirtii al Federaţiei Ecvestre Române. Concomitent au avut loc cursuri de perfecţionare şi examane pentru arbitrii de voltije.